matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenia
Kobra:
Policz: [
3
√
4
−
3
√
2
+ 1][(
3
√
2
)
3n+1
+ (
3
√
2
)
3n
]=?,n∊N ∪ {0}
12 sty 16:26
PW:
Wskazówka: (
3
√
2
+1)(
3
√
4
−
3
√
2
+1) = (
3
√
2
)
3
+1
3
12 sty 16:34
Pierścień:
Chyba ?=3(2
n
)
12 sty 17:39