funkcje liniowe
Magda: Uzasadnij, że proste y=23 − (1−x) i y=0,4x − (x−1) są prostopadłe.
12 sty 16:15
5-latek: Podaj warunek na to aby dwie proste byly do siebie prostopadle
12 sty 16:16
Magda: jaki warunek? w podręczniku tylko tak mam napisane.
12 sty 16:24
bezendu:
a1*a2=−1
12 sty 16:24
Magda: to jest odpowiedź?
12 sty 16:44
5-latek: Nie. to nie jest odpowiedz.
To jest warunek na to zeby te proste byly prostopadle .
Zapisz w prostszej postaci jedno i drugie rownanie
12 sty 16:49
Magda: nic nie rozumiem

skąd ten warunek? i jak mam zapisać w prostszej postaci to?
12 sty 16:51
5-latek: Schowaj ten jezor
| | 2 | | 2 | | 1 | | 1 | |
y= |
| −(1−x)= |
| −1+x=− |
| +x=x− |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
Zrob tak samo z druga prosta
12 sty 16:56
Magda: dobra

dzięki
12 sty 17:39