ciągi błąd w wyniku
maro:
Ciągi an i bn są dwustuwyrazowe. Ciąg an jest okreslony wzorem dla kazdego n = {1,2,3,4...200}
a ciąg bn określa równość
znajdź taką liczbę k aby wyraz ak byl cztery razy większy od wyrazu bk
wyszło mi 134 i 402 z delty a w odp. jest tylko 134
12 sty 15:52
Maslanek: Co z tym ciągiem bn?
12 sty 16:02
maro: skopiowałem zadanie z innej strony,nie patrząc do końca czy są dane,troszkę wstyd ....
an=n2
bn=a201 −n.
@Maslanek
12 sty 16:07
Maslanek: Jaki jest ten bn?
12 sty 16:08
maro: bn=a201−n
12 sty 16:12