matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Fionka 1101:
1
f(x) = e
/div>
x
3
+4x
3
1
1
1
1
f'(x) = e
x
3
+4x * (
+4x)' = e
/div>
x
3
+4x *
* 3x
2
+ 4 =
3
3
3
3
1
1
e
/div>
x
3
+4x *
* x
2
+4 =
3
3
pomoże ktoś dokończyć ?
12 sty 15:32
Fionka 1101:
to
1
3
x
3
+4x ma być w potędze e
12 sty 15:33