matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania trygonomtetryczne
czarnamagia:
(sinx−1/2)(cosx−1/2)=0 tg2x(−tgx−1)=0
12 sty 14:52
Kaja:
1
1
sinx−
=0 lub cosx−
=0
2
2
1
1
sinx=
cosx=
2
2
π
5
π
π
x=
+2kπ lub x=
π+2kπ lub x=
+2kπ lub x=−
+2kπ , gdzie k∊C
6
6
3
3
12 sty 14:55
Kaja:
tgx=0 lub tgx=−1
π
x=kπ x=−
+kπ ,gdzie k∊C
4
12 sty 14:56
czarnamagia:
dzięki
12 sty 15:04