mama: czy zdanie jest tautologią?
[(p∪q)∪ r]⇔[(p∩r)∪(q∪r)]
12 sty 14:24
wredulus:
Haha ... toc.Ci odpowiedzialem ... czyzbys szukal/−a gotowca bo nawet tabelki zrobic nie
potrafisz
12 sty 14:26
mama: gdybym potrafiła to rozwiązać to nie pisałabym na forum, to raczej logiczne...

!
12 sty 14:29
wredulus:
Nie ... no nie jest logiczne bo 80% zadan na takim poziomie (wymaga podstaw z danego dzialu +
umiejetnosc pisania cyferek 0 i 1) jest wrzucana przez leni ktorzy nawet nie zastanowia sie
nad zadaniem tylko od razu stwierdzaja ze nie wiedza (a nie wiedza bo nie znaja podstaw)
12 sty 14:31
wredulus:
To raz ... a dwa jezeli nie potrafisz to czmu niezajrzysz do teorii na tym forum

Masz tam
wyjasniona logike ... masz przyklady ...wystarczy chciec.
Czemu tez nie napiszesz po prostu prawdy −−−chce gotowca aby bezmyslnie przepisac i miec.to z
glowy

Masz nas za debili
12 sty 14:33
mama: jaki was? ja mam tylko ciebie za debila
12 sty 14:34
mama: jakich*
12 sty 14:34
wredulus:
Nas moja droga ... bo piszac to co napisalss w pierwszym poscie oklamujesz wszystkich
czytajacych ... to ze.trafilo sie ze tylko ja odpisuje to zapewne dlatego ze reszta woli nawet
nie pidejmowac dyskusji z kolejnym leniem ktory nie ma zadnego szacunku dla innych ludzi i
tego ze poswiecaja swoj prywatny czas aby POMOC innym w zrozumieniu jakiegos problemu.
12 sty 14:37
mama: ale ciebie nikt nie zmusza i nie karze ci rozwiązywać zadań, wiec miej pretensje do siebie.
12 sty 14:39
wredulus:
Heh ... czy Ty tylko udajesz taka czy naprawde jestes taka 'glupio−madra' ?
12 sty 14:41
5-latek: No popatrz mama Ale mu dowalilas .
Widzisz jak sie wszyscy z tego smiejemy .
Po prostu zaraz po tym poscie wszyscy rzuca sie dac odpowiedz
wredulus:
Powodzenia na studiach ... obys na ten 2semestr trafila (kiedys)
mama: oj ja jestem przecież typowa blondynka... i oczywiście dziękuję, ale studia już dawno
skończyłam, chce tylko pomoc siostrzeńcowi.
5−latek− aż boki zrywać, haha... może wróć do przedszkola

?
12 sty 14:46
mama: jestem w szoku, jest mi wstyd za was, że tak chętnie udzielacie pomocy...
12 sty 14:49
wredulus:
Noto niech siostrzeniec sam sie wezmie do roboty ... to w koncu on ma zdac egzamin ... to
jezeli jest kobieta po studiach to powinnas zdawac sobie sprawe z tego czegonauczysz go dajac
mu gotowca.
Oile wczesniej myslalem zes loda dziewczyna co mysli ze wszyscy skakac beda wokol niej i ze
kazdego uda sie jje 'zbajerowac' ... to teraz pokazujesz sie jako kobieta w kwiecie wieku
ktora chce (i tak juz w wiekoszosci zepsute pokolenie) nauczyc ze nie ma co sie uczyc ... i
tak sie znajdzie jakis frajer ktory zrobi to za ciebie.
12 sty 14:51
Maslanek:

x: p∨q
y: (p∨q)∨r
z: p∧r
a: q∨r
b: (p∧r)∨(q∨r)
c: całość
Uzupełnij tabelkę. Jeśli w c dostaniesz same jedynki − zdanie to jest tautologią.
12 sty 14:53
wredulus:
Mama ... spojrz do innych watkow ... tn kto oczekuje pomocy (a nie gotowca) ten ja otrzyma.
Ten kto przychodzi z problemem i wychodzi z inicjatywa (albo odpowiada na nasza
inicjatywe/pomysl) uzyskuje pomoc wystarczajacado rozwiazania(i zrozumienia) problemu.
Ale jezeli ktos przychodzi z banalnym zadaniem i chce gotowca ... ta osoba nie otrzymuje
gotowca tylko conajwyzej jest.odsylana do odpowiedniej strony zawierajacej odpowiednia teorie
12 sty 14:53
Maslanek: Czasami wystarczy wskazać drogę. To też jako mężczyzna dorosły powinieneś wiedzieć
12 sty 14:54
5-latek: tak naprawde to mozesz byc moja corka skoro masz 30−34 lata .
Bo moja najstarsza corka ma teraz 33 lata .
A siostrzeniec to co ? sam nie moze zapytac ?
Chytrus z ciebie mama studia dawno skonczylas a prostej tautologii nie potrafisz udowodnic .
A do przdszkola bardzo czesto chodze odebrac wnuczke
12 sty 14:59