matematykaszkolna.pl
mama: czy zdanie jest tautologią? [(p∪q)∪ r]⇔[(p∩r)∪(q∪r)]
12 sty 14:24
wredulus: Haha ... toc.Ci odpowiedzialem ... czyzbys szukal/−a gotowca bo nawet tabelki zrobic nie potrafisz
12 sty 14:26
mama: gdybym potrafiła to rozwiązać to nie pisałabym na forum, to raczej logiczne...!
12 sty 14:29
wredulus: Nie ... no nie jest logiczne bo 80% zadan na takim poziomie (wymaga podstaw z danego dzialu + umiejetnosc pisania cyferek 0 i 1) jest wrzucana przez leni ktorzy nawet nie zastanowia sie nad zadaniem tylko od razu stwierdzaja ze nie wiedza (a nie wiedza bo nie znaja podstaw)
12 sty 14:31
wredulus: To raz ... a dwa jezeli nie potrafisz to czmu niezajrzysz do teorii na tym forum Masz tam wyjasniona logike ... masz przyklady ...wystarczy chciec. Czemu tez nie napiszesz po prostu prawdy −−−chce gotowca aby bezmyslnie przepisac i miec.to z glowy Masz nas za debili
12 sty 14:33
mama: jaki was? ja mam tylko ciebie za debilaemotka
12 sty 14:34
mama: jakich*
12 sty 14:34
wredulus: Nas moja droga ... bo piszac to co napisalss w pierwszym poscie oklamujesz wszystkich czytajacych ... to ze.trafilo sie ze tylko ja odpisuje to zapewne dlatego ze reszta woli nawet nie pidejmowac dyskusji z kolejnym leniem ktory nie ma zadnego szacunku dla innych ludzi i tego ze poswiecaja swoj prywatny czas aby POMOC innym w zrozumieniu jakiegos problemu.
12 sty 14:37
mama: ale ciebie nikt nie zmusza i nie karze ci rozwiązywać zadań, wiec miej pretensje do siebie.
12 sty 14:39
wredulus: Heh ... czy Ty tylko udajesz taka czy naprawde jestes taka 'glupio−madra' ?
12 sty 14:41
5-latek: No popatrz mama Ale mu dowalilas . Widzisz jak sie wszyscy z tego smiejemy . Po prostu zaraz po tym poscie wszyscy rzuca sie dac odpowiedz
wredulus: Powodzenia na studiach ... obys na ten 2semestr trafila (kiedys)
mama: oj ja jestem przecież typowa blondynka... i oczywiście dziękuję, ale studia już dawno skończyłam, chce tylko pomoc siostrzeńcowi. 5−latek− aż boki zrywać, haha... może wróć do przedszkola?
12 sty 14:46
mama: jestem w szoku, jest mi wstyd za was, że tak chętnie udzielacie pomocy...
12 sty 14:49
wredulus: Noto niech siostrzeniec sam sie wezmie do roboty ... to w koncu on ma zdac egzamin ... to jezeli jest kobieta po studiach to powinnas zdawac sobie sprawe z tego czegonauczysz go dajac mu gotowca. Oile wczesniej myslalem zes loda dziewczyna co mysli ze wszyscy skakac beda wokol niej i ze kazdego uda sie jje 'zbajerowac' ... to teraz pokazujesz sie jako kobieta w kwiecie wieku ktora chce (i tak juz w wiekoszosci zepsute pokolenie) nauczyc ze nie ma co sie uczyc ... i tak sie znajdzie jakis frajer ktory zrobi to za ciebie.
12 sty 14:51
Maslanek: rysunekx: p∨q y: (p∨q)∨r z: p∧r a: q∨r b: (p∧r)∨(q∨r) c: całość Uzupełnij tabelkę. Jeśli w c dostaniesz same jedynki − zdanie to jest tautologią.
12 sty 14:53
wredulus: Mama ... spojrz do innych watkow ... tn kto oczekuje pomocy (a nie gotowca) ten ja otrzyma. Ten kto przychodzi z problemem i wychodzi z inicjatywa (albo odpowiada na nasza inicjatywe/pomysl) uzyskuje pomoc wystarczajacado rozwiazania(i zrozumienia) problemu. Ale jezeli ktos przychodzi z banalnym zadaniem i chce gotowca ... ta osoba nie otrzymuje gotowca tylko conajwyzej jest.odsylana do odpowiedniej strony zawierajacej odpowiednia teorie
12 sty 14:53
Maslanek: Czasami wystarczy wskazać drogę. To też jako mężczyzna dorosły powinieneś wiedzieć emotka
12 sty 14:54
5-latek: tak naprawde to mozesz byc moja corka skoro masz 30−34 lata . Bo moja najstarsza corka ma teraz 33 lata . A siostrzeniec to co ? sam nie moze zapytac ? Chytrus z ciebie mama studia dawno skonczylas a prostej tautologii nie potrafisz udowodnic . A do przdszkola bardzo czesto chodze odebrac wnuczke emotka
12 sty 14:59