pochodne
Fionka 1101: Bardzo proszę o pomoc
f(x) 4 ln x −2x
2 Df = (0,+
∞)
| | 4 | |
f'(x)= |
| −4x Df' = (0,+∞) |
| | x | |
W takim razie
| | 4 | |
dla każdego x nalezącego do Df' x>0 więc o znaku pochodnej decyduje co? całość |
| −4x |
| | x | |
czy może samo −4x a może 4−4x? Proszę o pomoc... bo nie ogarniam...
Czy dobrze wyznaczyłam dziedziny funkcji?
12 sty 14:00
wredulus:
Po co piszesz jeszcze raz ... raptem 15min dales nam na dopowiedz ... odpowiedz masz w swoim
starym watku.
Na przyszlosc −−−− wiecej cierpliwosci
12 sty 14:02