matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaglosc funkcji
graniczka:
Witam, nie wiem czy dobrze rozwiazuje to zadanie, wiec prosze o sprawdzenie
Dobrac wspolczynniki a b tak aby f(x) byla ciagla : f(x)=
√
|x+2|
, dla x <0 b, dla x=0
tgx
π
, dla 0<x<
ax
2
√
2
wyszlo mi ze a =
, b =
√
2
2
12 sty 12:01
graniczka:
podbijam
12 sty 12:16