Równania
Kamila: proszę o pomoc z obliczeniem niniejszego równania:
| | 1 | |
(3log332)2=( |
| )2−x * 2x+5 |
| | 4 | |
11 sty 22:26
Janek191:
| | 1 | |
(3log3 32)2 = ( |
| )2 − x* 2 x + 5 |
| | 4 | |
32
2 = ( 2
−2)
2 − x* 2
x + 5
(2
5}
2 = 2
− 4 + 2x*2
x + 5
2
10 = 2
3x + 1
10 = 3x + 1
3x = 9
x = 3
====
11 sty 22:31
Janek191:
Równania się rozwiązuje, a nie oblicza
11 sty 22:32
Eta:
Słuszna
uwaga
11 sty 22:32
Kamila: dziękuje, będę pamiętać
11 sty 22:37
Bizon:
... coraz częściej równania już się oblicza ... a nie rozwiązuje ...
11 sty 22:50
Ajtek:
Obliczyć można "x"

.
11 sty 22:52