matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
bollo:
Dla jakich wartości x określona jest funkcja: y=log
2
(2x−3)
11 sty 22:23
Janek191:
2x − 3 > 0 ⇒ 2x > 3 ⇒ x > 1,5
11 sty 22:25
Ajtek:
log
a
b=c Założenia: a>0 i a≠1 i b>0 U ciebie b=2x−3 Działaj.
11 sty 22:26