pytanie
Wytłumaczyć: TYLKO PYTANIE: aby obliczyć wysokosc w ostrosłupie czworokątnym albo prawidłowym trójkątnym to
trzeba wyliczyc z pitagorasa ale co

promień podstawy tójkąta do boku a trójkąta czy L
stożka

czy do małego h − wysokosci trójkąta równobocznego

czy mozna tak i tak

prosze o
pewną odpowiedź
11 sty 20:07
Wytłumaczyć: przykład: czworokąt foremny, chce obliczyc h znając a
obliczam promien trójkata i on leci do boku czy do wysokosci trójkata i wtedy z pitagorasa
obliczam h ?
11 sty 20:10
Wytłumaczyć: w przykładzie chce obliczyć duże H.
11 sty 20:11
Wytłumaczyć: skoro r to jest polowa d to do czego to leci ? do wysokosci trójkąta czy do jego boku?
11 sty 20:14
Wytłumaczyć: Jak obliczyć H w ostrosłupie którego podstawą jest trójkąt równoboczny?
r trójkąta = a
H= wysokosc ostrosłupa
do wysokosci trójką czy do jego boku?
11 sty 20:18
Wytłumaczyć: jeżeli podstawą jest kwadrat to r do boku a a jeżeli w podstawie jest trójkąt to r do boku
trójkąta czy do jego wysokosci ?
11 sty 20:22
Wytłumaczyć: kto mi pomoze bo nauczyłem się i brakuje mi tak waznego elementu w mojej układance
11 sty 20:24
Wytłumaczyć: chopaki.... help
11 sty 20:38
dero2005:

dane a, h
s
H =
√hs2 − (a2)2 =
dane a, l
d = a
√2
H =
√l2 − (a√22)2 =
dane a, α
d = a
√2
11 sty 20:55
Wytłumaczyć: podstawą jest kwadrat a mi chodzi o podstawe trójkąta
11 sty 20:59
dero2005:

dane a, l
H =
√l2 − (23hp)2 =
dane a, h
s
H =
√hs2 − (13hp)2 =
coś jeszcze?
11 sty 21:10
Wytłumaczyć: ok, juz
11 sty 21:15