matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hmmmmmmmmm
saper myli się tylko 1:
WYkaż ,że liczba
3
√
9+4
√
5
+
3
√
9−4
√
5
jest liczbą naturalną. z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich
11 sty 19:00
saper myli się tylko 1:
11 sty 19:26
Eta:
3+
√
5
(
)
3
=............ = 9+4
√
5
2
to liczba ........= 9+4
√
5
+9−4
√
5
= .......
11 sty 19:28
saper myli się tylko 1:
skąd wiadomo i jak do tego dojść ,że 9+4
√
5
=(3+
√
5
/2)
3
11 sty 20:06