WEKTORY
amadeusz: Wyznacz srodek odcinka BD gdzie B(−2,0,4) A(0,1,3)
11 sty 18:53
5-latek: Znasz wzor na srodek odcinka na plaszczyznie ?
Obowiazuje on tez w przestrzeni tylko dochodzi dodatkowa wspolrzedna
11 sty 18:56
amadeusz: coś mi to mówi ale nie pamiętam mialem coś na wykladach
11 sty 18:57
11 sty 18:59
amadeusz: dobrze ale co ja mam z tym zrobić jak się za to zabrać
zrobić z tych pkt wektory i co dalej?
11 sty 18:59
amadeusz: sory źle napisalem zadanie
tam gdzie jest a to powinno być D(−1,−2,−3)
11 sty 19:00
5-latek: Przeciez CI student napisalem
| | −2+(−1) | | −3 | |
xsr= |
| = |
| =−1,5 |
| | 2 | | 2 | |
tak samo policz y
sr i z
sr
11 sty 19:05
amadeusz: Dzięki %−latek

eraz dopiero zczailem
11 sty 19:10