matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
bollo:
Dla jakich wartości m∊R funkcja ma stały znak? a) y=2x
2
−5x+m+1 b) y=mx
2
+2(m−1)x+m−2
11 sty 18:29
Janek191:
a) y = 2 x
2
− 5 x + m + 1 a = 2 > 0 Funkcja ma stały znak , gdy Δ < 0 b) Δ < 0
11 sty 18:34