matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
aga:
może ktoś to zrobić bo naprawdę nie ogarniam
a) 3
1
3
% liczby 4,8 b) oblicz jaka to liczba której66
2
3
% jest równe 710
11 sty 18:02
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1639.html
11 sty 18:26
Janek191:
10
1
1
48
16
a) 3
1
3
% liczby 4,8 =
*
*4,8 =
*
=
= 0,16
3
100
30
10
100
11 sty 18:40
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/231269.html
11 sty 18:41
Janek191:
b) 66
2
3
% x = 710
200
1
*
x = 710
3
100
2
3
x = 710 / *
3
2
x = 1 065 =========
11 sty 18:46