walec
kasia: Tworząca walca tworzy z przekątną jego przekroju osiowego kąt α. Długośc przekątnej przekroju
osiowego wynosi 10. Wyznacz promień r i wysokość walca h, jeżeli α=38o
19 paź 20:38
Eta:
21 wrz 23:08
5-latek: Czy to dzisiaj jest wlasnie ten dzień ? Dzień Archeologa ?
21 wrz 23:10
Eta:
Witaj "małolatku"

Zadania dla
spragnionych ....................
21 wrz 23:12
Qulka:

h=10•cos38° = 7,88
r=5• sin38° = 3,0783
21 wrz 23:13
Eta: "odkrywać" następne?
21 wrz 23:14
5-latek: Witam serdecznie obie Panie i pozdrawiam
21 wrz 23:14