fizyka
mmmx: jest tutaj ktoś dobry z fizyki? proszę tak miłe i kochane osoby o pomoc
mam takie zadanie
Elektron porusza się ze stałym przyśpieszeniem równym 3,2 m/s2. W pewnej chwili jego prędkość
wynosiła 9,6 m/s. Wyznacz jego prędkość w chwili
a) o 2,5 s wcześniejszej
b)o 2,5 s późniejszej
11 sty 12:31
Jędruś: o 2,5 s wcześniej: V=Vp+at ⇒ Vp=V−at = 9,6−3,2*2,5 = policz.....
o 2,5 s później: Vk=V+at = 9,6+3,2*2,5 = policz.....
11 sty 13:29
mmmx: Jędruś jesteś wspaniały masz ode mnie buziaka

*********************************
11 sty 13:33