matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asdasd
Bogusław:
Witam! Moze mi ktos powiedizec czy dobrze rozumuje? x = sint y = cost to zmienne parametryczne? ale x =rsint y = rcost to juz zmienne biegunowe? x = r(t)sin t y = r(t) cos t to znowu zmienne parametryczne?
11 sty 09:38