matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wft?
Domi:
Wyznacz miejsca zerowe funkcji kwadratowej a) f(x) = x
2
+4x−2 b) f(x) = x
2
−5x c)f(x) = x
2
−3x−10 Prosiłabym o pomoc.. Wgl nie wiem o co chodzi tam naprawdę.
10 sty 23:09
Ajtek:
Masz f. kwadratową. Wzorek na Δ znasz?
10 sty 23:11