lOGARYTMY
blan: LOGARYTMY
jak narysować taką funkcję 9 u góry |log3(x−2)|
10 sty 20:39
pigor: ..., czyli taką :
f(x)=9
log3(x−2) ⇒ f(x)=3
2log3(x−2) i x−2>0 ⇔ f(x)=3
log3(x−2)2 i x >2 ⇔
⇔
f(x)= (x−2)2 w dziedzinie
Df =(2;+∞) , no to rysuj; część paraboli...
10 sty 22:20
pigor: ..., o

jest tam jeszcze wartość bezwzględna (przeoczyłem), czyli
coś takiego
f(x)= 9 | log3(x−2) |
przepraszam, to wtedy sprawa jest ciekawsza, ale ja już na dzisiaj
mam dość i ...

zaczynam drink...
10 sty 22:24
Ajtek:
Cześć
pigor 
. Masz
pigw.... od
Ety 
10 sty 22:26
blan: proszę ktoś powie mi jak zrobić to zadanie?
z wartością bezwzględną
11 sty 10:02
blan: Proszębo nie wiemczy w przedziale (2,3) mam rysować fynkcję 1/(x−2)2
11 sty 10:09
blan: jak to narysować bardzo prosze o pomoc
?
14 sty 21:23