:)
Becia: dane sa zbiory:A={−1,4, 1/2,3} B={0,4 pierwiastek z 9} C={4,1,10} znajdz zbiory;
a)A∪B∪C
b)A−C
c)A∩C
10 sty 20:09
wredulus_pospolitus:
a) wypisz elementy które występują chociaż w jednym z tych zbiorów
b) wypisz te elementy, który występują w A, ale nie występują w C
c) wpisz te elementy, które występują zarówno w A jak i w C
koooniec
10 sty 20:13
Becia: w B={0,4, pierwiastek z 9} zapomnialam jednego przecinka to w a) A∪B∪C Bedzie
{−1,0,1/2,1,3,4,10,} napisz czy dobrze
10 sty 20:17
wredulus_pospolitus:
a) tak
10 sty 20:19
Becia: b) A−C={−1,1/2,3}
c) A∩C={4}
w a) ma byc jeszcze pierwiastek z 9? bo nie jestem pewna
10 sty 20:22
Becia: a pomozesz mi jeszcze w tym: [(5 calych 1/9−1.5):2 cale 1/6*6] do potegi 3
To na jutro na zaliczenie matmy
10 sty 20:24
5-latek: √9= ile ?
10 sty 20:25
Becia: B={0,4, pierwiastek z 9}
znajdz zbiory
a) A∪B∪C
i w a mam tak A∪B∪C
{−1,0,1/2,1,3,4,10,} czy tutaj mam napisac jeszcze pierwiastek 9
10 sty 20:31
5-latek: Nie bo √9=3
10 sty 20:35
Becia: aha dziekoweczka
10 sty 20:39
Becia: a pomozesz mi jeszcze w tym bo z matmy jestem noga

[(5 calych 1/9−1.5):2 cale 1/6*6] do potegi 3
10 sty 20:39