Rozwiąż równanie
Maciek: Witam was, proszę o pomoc przy zadanku:
rozwiąż równanie:
a)4x−84−2x= − 2
f)2x4x2−1 = 23
10 sty 18:46
Kaja: zał. x≠2
4x−8=−2(4−2x)
4x−8=−8+4x
−8=−8
x∊R/{2}
10 sty 18:50
Kaja: f) zał. 4x
2−1≠0
(2x−1)(2x+1)≠0
x≠0,5 i x≠−0,5
2x*3=(4x
2−1)*2
6x=8x
2−2
8x
2−6x−2=0 /:2
4x
2−3x−1=0
dokończ
10 sty 18:52
10 sty 18:55
Maciek: Nie ma to jak iść na łatwiznę, sam się zadziwiam ...
10 sty 18:56
Kaja: witaj 5−latku
10 sty 18:57
PW: Oj, bo Ci więcej nie rozwiążą ...
10 sty 18:58
Kaja: teraz może iść na łatwiznę, ale ciekawe kto mu na maturze rozwiąże...
10 sty 18:59
Maciek: Tak się składa że po maturze już a zadanka żeby w razie czego wiedzieć jak rozwiązywać i nie
cofać się w rozwoju. Pozdrawiam
10 sty 19:01
5-latek: tak sie zastanawiam jak Ty mature w takim razie zdales ?
10 sty 19:03
Maciek: No tak to jest forum by się obrażać ...
10 sty 19:03
5-latek: A tak szczerze ci powiem ze ja jestem 36 lat po maturze i rozwiazanie togo nie sprawia mi
najmniejszsgo problemu
10 sty 19:05
5-latek: A od obrazania jest inne forum.
Jakos na a ale nie pamietam
10 sty 19:07