(\{3-\5}+\{3+\5})^2
natalka:
10 sty 18:43
natalka:
10 sty 18:45
PW: Treść niezrozumiała, popatrz na wskazówki obok jak wpisywać ułamki i potęgi.
10 sty 18:46
natalka: (√3−p5+√3+p5)2
10 sty 18:53
Kaja: skorzystaj ze wzoru skróconego mnożenia
10 sty 19:22
natalka: (√6p2+11−√11−6p2)2 błagam rozwiąż
10 sty 19:24
Kaja: 6√2+11−2*√6√2+11*√11−6√2+11−6√2=22−2√(6√2+11)(11−6√2)=
=22−2√112−(6√2)2=22−2√121−72=22−2√49=22−2*7=22−14=8
10 sty 19:27
natalka: Wielkie dzięki Kaja
10 sty 19:57
5-latek: A chociaz to rozumiesz ?
10 sty 20:00