Dzieki
Becia: Oblicz:
a)|6pierwiastek z 13−17|−|17−6pierwiastek z 13
b)(pierwiastek z 5− pierwiastek z 3)(pierwiastek z 5+ pierwiastek z 3)
10 sty 18:39
Kaja: b) (√5−√3)(√5+√3)=(√5)2−(√3)2=5−3=2
10 sty 18:40
Becia: a tak samo zrobic?
10 sty 18:46
Kaja: a tam jest wartośc bezwzględna czy miał byc nawias?
10 sty 18:53
Becia: Wartyosc bezwzgledna tylko zapomnialam wpisac
10 sty 18:55
Kaja: |6√13−17|−|17−6√13|=6√13−17−(−17+6√13)=6√13−17+17−6√13=0
10 sty 18:57
Becia: Dziekuje, matematyka to moja slaba strona
10 sty 18:58