.
Piotr 10: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=cos2x −sinx*IsinxI w przedziale <−2π;2π>.
Mógłby ktoś narysować, tylko wykresik bo chce sprawdzić sobie czy mam dobrze, a rysować nie
potrafię za bardzo
10 sty 18:17
PW: Tam gdzie sinus była nieujemna to po prostu
cos2x−sin2x = cos2x,
a tam gdzie sinus była ujemna
cos2x+sin2x = 1.
Ja też nie umiem tu rysować.
10 sty 18:21
Piotr 10: PW wiem, że trzeba tak, tylko chce sprawdzić wykres czy mam ok
10 sty 18:23
Mila:
10 sty 18:26
Saizou :

a tak trudno wbić do geogebry
10 sty 18:27
Piotr 10: Mi wyszedł na końcach trochę inny
<−2π;−π> oraz <0;π> mam tą ''parabolę''
A y=1 mam w (−π;0) oraz (π;2π>
10 sty 18:28
Piotr 10: Mam taki wykres jak Saizou
10 sty 18:29
Saizou : a
Mila ma dokładnie to samo
10 sty 18:30
Piotr 10: A no takk.. dzięki za pomoc
10 sty 18:31