Proszę o szybką pomoc, to pilne:/
Natalia:
1. Liczba 3
30 * 9
90 jest równa:
a). 3
210 b). 3
300 c). 9
120 d). 27
2700
2. Rozwiązaniem równania 2
4x+2 = 4
x−1 jest:
| | 1 | |
a). x=−2 b). x = −1 |
| c). x=1 d). x =0 |
| | 2 | |
10 sty 18:15
Kaja: 330*(32)90=330*3180=3210
10 sty 18:16
Kaja: 2. 24x+2=(22)x−1
24x+2=22x−2
4x+2=2x−2
2x=−4
x=−2
10 sty 18:25
Natalia: Dziękuje bardzo. Mam jeszcze parę zadań, które muszę wykonać w ciągu godziny
10 sty 18:29
Natalia:
3. Rozwiązaniem nierówności 5x−2 * 5x−3 < 125 jest zbiór spełniający warunek
a). x>4 b). x<−1 c). x>1 d). x<4
4. Liczba log3 21 − log3 7 jest równa:
a). 14 b). log3 14 c). 0 d).1
10 sty 18:34
10 sty 18:36
Kaja: 3. 5x−2+x−3<53
52x−5<53
2x−5<3
2x<8
x<4
10 sty 18:37
Natalia:
| | 1 | |
5. Rozwiązaniem równania log3 (4− |
| x) = 2 jest...? |
| | 5 | |
6. Prosta ma równanie −4x + 2y + 6 = 0 . Wskaż równanie prostej równoległej do danej prostej
i przechodzącej przez punkt o współrzędnych (−2,1)
7. Prosta prostopadła do prostej o równaniu y=0,25 + 2 i przechodząca przez punkt K=(−4,4)
ma postać: .
10 sty 19:01
Kaja: | | 1 | | 1 | |
32=4− |
| x zał. 4− |
| x>0 |
| | 5 | | 5 | |
x=−25
10 sty 19:07
Kaja: 6. przekształć to równanie do postaci kierunkowej czyli y=ax+b
10 sty 19:08