Znajdz
Radek: Suma dwóch liczb wynosi 3. Znajdz te liczby, wiedząc że iloczyn wynosi −1,75 .
10 sty 16:02
wredulus_pospolitus:
x+y = 3
x*y = −1,75
uklad równań ... rozwiąż go
10 sty 16:03
Radek: wiec
x+y=3 tu wyznaczam x=3−y
x*y=−1,75
3−y*y=−1,75
−y*y=−1,75−3
−y=−4,75 / *(−1)
y=4,75
x+4,75=3
x=3−4,75
x=1,75


?
10 sty 16:21
wredulus_pospolitus:
bzduuura
(3−y
)*y = −1,75
10 sty 16:23
wredulus_pospolitus:
i jak niby z −y*y = −4,75 nagle zostało −y = −4,75
10 sty 16:23
pigor: ...
Radek , zastanowiłeś się co piszesz

bo dla m,nie to bzdety
10 sty 16:25
wredulus_pospolitus:
dalej ... x=3−4,75 ... to x =
+ 1,75

byk na byku pogania byka
10 sty 16:26