matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to rozwiązać?
Gosia:
1a. Dane są macierze: A = [ 2 3 6 ,B= [ −2 5 6 11 0 7 8 14] 1 ] Oblicz X=A
−
1 * B
10 sty 14:54
AS:
Oblicz wyznacznik macierzy A: D = 1 Macierz odwrotna A
−1
= [−4 6 −3 7 −14 11 −2 5 −3] A
−1
*B = [5 −6 1]
10 sty 15:35