jezeli log (na dole )2x=2log(na dole)2 5, to? x=1o,x=25,x=2,5 kto to obliczy ?
kamila: jezeli log (na dole )2x=2log(na dole)2 5, to? x=1o,x=25,x=2,5 kto to obliczy ? plisss
10 sty 13:56
10 sty 13:58
J: Z tego chaosu trudno ustalić, jakie jest równanie
10 sty 13:58
10 sty 13:59
J: Czy to jest:
log2x = 2log25
10 sty 14:00
J: Kamila: Twoje "na dole" nazywa się "podstawa logarytmu"
10 sty 14:01
kamila: moze i tak sie nazywa ale ja z logarytmow akurat jestem ciemna
10 sty 14:03
kamila: tak jest tak jak podales/las (J)
10 sty 14:03
J: Spójrz na podpowiedż "wredulusa"
log2x =log225 ⇔x = 25 , bo (jako ciekawostka) f.logarytmiczna jest różnowartościowa
10 sty 14:08
wredulus_pospolitus:
J ... ona czeka na gotowce ... ona nie chce się tego nauczyć
10 sty 14:31