wartosc wyrazenia log na dole 4(log na dole 3 81) jest rowna ? ... obliczenia po
kamila: wartosc wyrazenia log na dole 4(log na dole 3 81) jest rowna ? ... obliczenia potrzebuje pilnie
!
10 sty 13:53
wredulus_pospolitus:
81 = 3
do jakiej potęgi 
log
381 = log
3 (3
do jakiej potęgi 
= do jakiej potęgi

* log
3 3 = do jakiej potęgi

a więc:
log
4 ( log
381) = log
4 { do jakiej potęgi

} = .....
10 sty 13:55
kamila: podalam tresc tak jak jest w ksiazce ...
10 sty 13:59
J: Podpowiedż: log381=4
10 sty 14:03
wredulus_pospolitus:
Kamilo ... a ja Ci napisałem jak masz to rozwiązać
kluczem do wszystkiego jest odpowiedzenie sobie na pytanie:
81 = 3
do jakiej potegi
10 sty 14:04