matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Mateo:):
1. Wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe funkcji a) f(x) = x
2
−16/x−4 b) f(x) = x+2/2x−8 2. Rozwiąż nierówność 2(x+1/4) > 1/2x+4 Porsze o pomoc!
10 sty 12:59
J:
Zad 1)
x
2
−16
f(x)=
Czy mianownik ułamka może mieć wartośc "0" ?
x−4
10 sty 13:02