POMOCY!!!!
Paweł: 1. Sprawdź czy punkt a (−1;6) należy do funkcji kwadratowej f(x) = −2x
2+5x+1
2. Oblicz współrzędne wierzchołka paraboli y=−2x
2+4x−2
3. Oblicz współrzędne wierzchołka paraboli y=−3x
2+4x+2
PROSZE O POMOC NA TERAZ POTRZEBUJE

Potrzebne rozwiazanie!
10 sty 11:52
wredulus_pospolitus:
1) podstaw współrzedne i sprawdź czy zachodzi równość
NA TERAZ

a co sprawdzain piszesz i nie potrafisz nic zrobić
10 sty 12:04
wredulus_pospolitus:
a co do wierzchołka ... masz odpowiednie wzory ... wykorzystaj je
10 sty 12:04
J: Do której trwa sprawdzian ?
10 sty 12:05
Paweł: Do 45..
Tylko ze na tel ciezko.. Potrzebuje pomocy teraz a nie takich tekstow.. Nie masz ochoty to wgl
nie wypowiadaj sie
10 sty 12:08
J: Współrzędne wierzchołka:
10 sty 12:08
wredulus_pospolitus:
J. na miłość boską
Nie pomagaj ściągać kolesiowi który nie potrafił sobie nawet sam ściąg napisać
Paweł ... ja mam ochotę się wypowiadać

Nie mam natomiast ochoty pomagać Ci w oszukiwaniu, jeżeli nie byłeś nawet na tyle sprytny, aby
samemu zadbac o odpowiednie materiały do oszukiwania
10 sty 12:11
J: Zad.2
Δ=b
2−4ac=4
2 − 4(−2)(−2)=16−16=0
Odpowiedź: W(1;0)
10 sty 12:14
J: Masz rację.Dałem mu gotowca w nadziei, że zad 3 zrobi sam
10 sty 12:19
wike: pomozecie mi prosze musze to obliczyc
2x+10=
5x=
2x+3x+8=
2x+16=
4x+10=
i
ostatni przyklad to
3x+8=
ppppppprrrrrrooooosssszzzzzeeeee
11 sty 11:21
wike: to wyrazenia algebraiczne pomuzcie
11 sty 11:21
wike: pppppprrrrrooooossssszzzzzeeeee ppppppoooooommmmmmuuuuuzzzzzcccccciiiiieeeeeee
bbbbbbbbbllllllaaaaaaagggggggaaaaaaammmmmmm
11 sty 11:23
wike: prosze pomoze mi ktos
11 sty 11:28
Lorak: 2x+10 = 2x+10
5x = 5x
2x+16 = 2x+16
...
11 sty 11:28
wike: nierozumiem
11 sty 11:35
wike: lorak
11 sty 11:35
wike: prosze obliczcie mi to obliczy bo nierozumiem
11 sty 11:39
Lorak: Pewnie polecenie brzmiało:
Oblicz dla x =
Ale tego już nie napisałaś

Poza tym, jeżeli wrzucasz jakieś zadanie, to zakładaj nowy temat.
11 sty 11:40
wike: ok sory a poza tym oblicz dla x to zgadza sie tak bylo sory ale pomozesz mi bo ja dopiero
zaczelam ten temat i go nierozumiem tych wyrazem algebraicznych
11 sty 11:44
Lorak: No to może podaj dla jakiego x ?
11 sty 11:47
wike: to pomozesz
prosze
11 sty 11:48
wike: dla x=6 calych i jedna druga
11 sty 11:49
wike: juz ci podalam
\
11 sty 11:50
Lorak: Żebym mógł Ci pomóc, muszę wiedzieć ile równy jest x.
11 sty 11:51
Lorak: Ok
11 sty 11:51
wike: ok
11 sty 11:51
wike: 6 i jedna druga jest rowny x
11 sty 11:52
wike: no pomuz mi prosze blagam
11 sty 11:55
Lorak: | | 1 | |
Za x podstawiasz tę liczbę, czyli x = 6 |
| |
| | 2 | |
Zapis 2x oznacza że x zostało pomnożone przez 2, czyli
11 sty 11:56
wike: jestesssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss<jestes>
11 sty 11:58
wike: no a teraz musze to obliczyc:
2x+10=
5x=
2x+3x+8=
2x+16=
4x+10=
3x+8=
musze to obliczyc a ja tegon nierozumiem
11 sty 12:01
wike: jestes?
11 sty 12:02
wike: pomozesz czy nie
11 sty 12:04
wike: no jestes?
11 sty 12:05
Lorak: Nie ma mnie.
11 sty 12:06
wike: czemu?
11 sty 12:07
Lorak: Bo wyszedłem.
11 sty 12:09
11 sty 12:10
11 sty 12:11
11 sty 12:11
11 sty 12:13
Kaja: | | 13 | | 13 | |
2x+10=2*612+10=2* |
| +10= |
| +10=413+10=1413 |
| | 6 | | 3 | |
11 sty 12:55