POMOZECIE???
krzychu: dane sa przedzialy A=(−∞,m2 ,−6), B=<5m,10>
a) Dla m=−2 wyznacz AuB , A∩B , A\B .
b) Wyznacz wszystkie wartosci parametru m , przy ktorych czesc wspolna tych przedzialow jest
zbiorem pustym.
19 paź 20:08
grus-grus: A=(−∞,m2 ,−6) co to za przedział?Na pewno tak jest?
19 paź 20:31
krzychu: tak jest w zadaniu.
19 paź 20:50
grus-grus: na pewno jest tam przecinek między m2 i −6?
19 paź 21:39
Bogdan:
Chodzi o dwa przecinki w A
19 paź 21:39
krzychu: ok przepraszam
A=(−∞,m2 −6), B=<5m,10>.
19 paź 22:25
Bogdan:

A = (−
∞, m
2 − 6), B = <5m, 10>
a) Dla m = −2 A = (−
∞, −2), B = <−10, 10>
A∪B = (−
∞, 10>
A∩B = <−10, −2)
A\B = <−
∞, −10)
19 paź 22:47