nierownosc,mediana, rownanie
Ania: Bardzo prosze o pomoc, przez chorobe musze nadrobic do soboty tyle materialu, ze bez pomocy nie
dam rady

Pomoze ktos z tymi zadaniami ? Dziekuje z gory bardzooooo

19.Oblicz objętość stożka o r=3 i tworzącej 4
22.Oblicz medianę danych 2,4,4,2,3
23.Oblicz medianę danych 2,1,3,4
28.Ile można ułożyć kodów 3− cyfrowych do furtki jeśli cyfry mogą się powtarzać
29.Podaj rozwiązanie nierówności (x−5)(x+3)< 0
30.Rozwiąż równanie (x+4)(x−6)(x+4)2=0
31.Rozwiąż nierówność x2+1<0
32.Rozwiąż nierówność x2 − 4x ≥ 0
33.Rozwiąż równanie (x−1)(x+2)(x+3)=0
34.Rozwiąż równanie x(x2 –1 6)= 0
35.Podaj stopień wielomianu x3+2x−3
36.Rozwiąż nierówność 2−x/3 ≥ x +1
37.O czym decyduje współczynnik a we wzorze funkcji kwadratowej
38.Ile miejsc zerowych ma funkcja kwadratowa jeśli delta jest dodatnia
39.Określ stopień wielomianu (9x−1)(x−7)3
40.Oblicz log 100
10 sty 03:47
daras: chorujesz na insomię?
10 sty 05:00
J: Czy chociaż próbowałaś rozwiązać którekolwiek z tych zadań ?
10 sty 08:06
J: A czy próbowałaś sama rozwiązać którekolwiek z tych zadań ?
10 sty 08:07
Daniel : Zadania na kilka minut − proste jak budowa cepa .Wyznaczenie mediany , określenie stopnia
wielomianu czy obliczenie najprostszego logarytmu sprawia jakiś problem dla ucznia liceum czy
technikum ? Bez takich żartów
10 sty 08:28
daras: ale po co samemu próbować?
nie lepiej sie wyspać po imprezie a tu wrzucić je hurtem o 3 nad ranem
jak wstanie w południe to maszynka już wszystkie policzy
10 sty 09:34
J: Być może jest właśnie tak

, ale trzeba dać szansę na wykazanie minimum dobrej woli,tym
bardziej, że w przeciwieństwie do niektórych prosi o POMOC, a nie ROZWIĄZANIE
10 sty 09:47
Hugo: na maturze fon wifi i też pomożemy... Panowie z drugiej strony odmowic damie nie wypada, moze
jakas fajna ;>
10 sty 10:22
Ania: po prostu siedzialam nad nimi do nocy i nie umiem ich zrobic chociaz probowalam . widocznie
Daniel jestem tepa i nie rozumiem budowy cepa ale ciesze sie, ze wiesz lepiej. Daras widze, ze
tez wiesz lepiej co robie ale rozczaruje Cie bo nie bywam na imprezach.
No nic trudno, dzieki za brak pomocy i pozdrawiam
10 sty 18:00
PW: No już pomagamy, nie dziękuj za brak pomocy.
33.Rozwiąż równanie (x−1)(x+2)(x+3)=0
Równanie jest dane w wymarzonej postaci iloczynu. Wystarczy odpowiedzieć sobie na pytanie:
− Kiedy iloczyn jest zerem?
Odpowiedź brzmi:
− Wtedy, kiedy co najmniej jeden z czynników jest zerem, czyli
x−1 = 0 lub x+2 =0 lub x+3 =0,
to znaczy
x = 1 lub x= −2, lub x =−3.
Odpowiedź: Zbiorem rozwiązań równania jest {−3, −2, 1} (inaczej mówiąc równanie ma trzy
rozwiązania: −3, −2, i 1).
10 sty 18:13
daras: nie taka pomoc miała na myśli
10 sty 20:20
Ania: Dzieki wielkie PW
11 sty 01:51