Nauczy ktoś mnie sposobów określania ciągów? PLS
Alexander: Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu (a
n)
an=4n − 2
a1 = 4x1−2 = 2
a2 = 8−2 = 6
a3 = 12 − 2 = 10
a4 = 16−2 = 14
a5 = 20 − 2 = 18
b)
an=2−(−10)n / n

nie umiem
9 sty 23:49
Janek191:
| | 2 − ( − 10)n | | 2 − ( −10) n | |
Czy an = |
| czy an = |
| ? |
| | n | | n | |
10 sty 00:56
J: Jeżeli dałeś radę z ciągiem: an = 4n −2 , to w drugim przypadku zastosuj tą samą metodę przy
obliczaniu wyrazów.
10 sty 08:26
J: W przykładzie b) postępuj analogicznie jak w przykładzie pierwszym.
10 sty 08:38