Dawać! :)
Michał: Coś łatwego dla was!

Kto pierwszy ten lepszy

Zobaczymy kto pamięta

1. Podaj cechy podzielności liczb naturalnych przez 2, 3, 5, 10
2. Zapisz symbolicznie liczbę naturalną, która z dzielenia przez 3 daje resztę 2.
3. Oblicz pierwiastek 28 * pierwiastek 63 oraz pierwiastek z 18+ pierwiastek z 72 +
pierwiastek z 98 .
9 sty 23:14
PW: A co Ty, konkurs piękności urządzasz?
9 sty 23:16
Basia:
ad.1
Google nie gryzie.
http://www.matematyka.pl/2522.htm
ad.2
3(n−1)+2 = 3n−1
ad.3
√28*
√63 =
√28*63 =
√4*7*7*9 =
√4*49*9 = ........................
dokończ
√18+
√72+
√98 =
√9*2+
√36*2+
√49*2 = ........................
dokończ
9 sty 23:18