matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiorem wartości funkcji
midola:
3x−3
Zbiorem wartości funkcji f(x)=
jest?
|−x+1|
A. {−3,3} B. {3} C. R\{−1} D. R\{−1,1} Proszę o pomoc :c
9 sty 23:11
pigor:
..., np. tak :
3x−3
3(x−1)
f(x)=
=
=
|−x+1|
|−(x−1)|
{−3 , dla x<1
3(x−1)
=
= { odp.
A
|x−1|
{ 3 , dla x>1
9 sty 23:18
midola:
dzięki serdeczne ;>
9 sty 23:20