| ex − e−x | e | |||
limx→0 | Nie wiem jak to rozpisać, gdyż wychodzi mi cały czas | |||
| sin3x | 0 |
| 2 | ||
czyli nieskończoność(?) a w odpowiedziach jest | ||
| 3 |
| e | ||
jakie | ? | |
| 0 |
| 0 | ||
wychodzi | czyli symbol nieoznaczony | |
| 0 |
| 0 | ||
Masz | −− skorzystaj z reguły de l'Hospitala | |
| 0 |
obliczanie "delty",
dlatego stosuje ją w ostateczności, a tu łatwo i przyjemnie
| ex−ex | ||
np. tak : lim x→0 | = | |
| sin3x |
| 3x | 2x | e2x−1 | ||||
= lim x→0 | * | * e−x* | = 1*23*e0*1= 23 ![]() | |||
| sin3x | 3x | 2x |
| ex−e−x | ||
np. tak : lim x→0 | = ... ; przepraszam | |
| sin3x |