matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całeczki ;*
Klaudia18:
Całki:
−9
1
5
a) ∫ (
+
+ 4sinh x +
) dx = ...
√
1−x
2
sin
2
x
1+x
2
b) ∫ ctgh
2
x dx = c) ∫ tg
2
x dx =
cos 2x
d) ∫
dx =
cos x − sin x
cos 2x
e) ∫
dx =
sin
2
x cos
2
x
9 sty 22:32
Klaudia18:
pomoze ktos?
10 sty 20:14
wredulus_pospolitus:
ale w czym mamy pomóc a) to jest suma 4 całek elementarnych b) w czym problem
sinx
c) skorzystaj z tgx =
cosx
d) skorzystaj z cos2x = cos
2
x−sin
2
x = (tu coś)*(i tu coś) e) skorzystaj z 2*sinx*cosx = sin(2x)
10 sty 20:17