Najprostsza postać
jakubs: Mam problem nie wiem jak to ruszyć:
9 sty 21:58
Ajtek:
Zauważ, że:
(x+1)!=(n−1)!*n*(n+1)
9 sty 21:59
Janek191:
| | ( n −1) ! | | ( n −1) ! | | 1 | |
a) |
| = |
| = |
| |
| | ( n + 1) ! | | ( n −1) ! * n *( n + 1) | | n*(n +1) | |
9 sty 21:59
Ajtek:
Nie ten klawisz

. (
n+1)!=...
9 sty 21:59
Janek191:
@Ajtek
Pomyliły Ci się literki
9 sty 22:00
jakubs: | | 1 | |
No właśnie ogarnąłem wynik będzie: |
| . |
| | n(n+1) | |
Dzięki
9 sty 22:00
Eta:
Hej
Ajtek 
Widzę "błędzik" (
n+1)! (
pigw... ... była?
9 sty 22:01
Janek191:
9 sty 22:01
Ajtek:
Cześć
Eta 
.
A ja widzę "rewanżyk" za wczoraj

.
pigw.... nie było. Nie poczęstowałaś mnie

.
9 sty 22:04
jakubs: Proszę o sprawdzenie przykładu:
| (2n)! | | (2n)! | | 1 | |
| = |
| = |
| |
| (2n+2)! | | (2n)!(2n+1)(2n+2) | | 4n2+6n+2 | |
9 sty 22:04
Ajtek:
Jakie 6n
9 sty 22:05
jakubs: 2n*2+1*2n=4n+2n=6n
9 sty 22:09
Ajtek:
Sorry, coś mi na oczy padło

.
9 sty 22:11
jakubs: Ale poprawnie rozwiązane tak ?
9 sty 22:12
Ajtek:
Ja już się nie wypowiadam

.
Ale wygląda okej

.
9 sty 22:13
jakubs: Każdemu może się zdarzyć drobna pomyłka.
Dzięki
9 sty 22:14