problem
FiFiX: Problem z zadankiem, proszę o pomoc <3
Kostkę lodu, która ma kształt prostopadłościanu o wymiarach 2cm x 2cm x 3cm, wrzucono do pustej
szklanki. Jaką obj. będzie miała woda po stopieniu się kostki? Można przyjąć że woda o3mana z
lodu ma obj, 10% mniejszą niż lód
9 sty 19:45
Jędruś: V=2x2x3=12 cm3 i zmniejszamy obj. o 10%:
12x0,90=10,8 cm3 − ot i cała filozofia...
9 sty 19:59
FiFiX: dziękuję xd. Nie jestem jakimś geniuszem a jestem w 3gim, jestem zagrożony, bardziej wole
polski i angielski
9 sty 20:02
Mila:
Woda "otrzymana".
9 sty 20:57