kłopoty: mam pomysł... dobrze kombinuję

?
2
n<n! dla n! mającego odpowiednio dużo 2 w rozkładzie np tu dla n = 4
2
4=16 4!=2*3*4=24 ok. bo mam trzy 2 w rozkładzie i coś większego od 2 więc wystarczy mi
teraz np
4
n<n! dla hmm ... 2
2n < n! odpowiednio 2 w rozkładzie ewentualnie coś większ od 2
więc 2
2n < n= 7 2
14 n!= 7! ma 7:2 = 3 , 7:4=1 i 3,5,6,7 7 mało
n=8 2
16 n!= 2*3*2*2*5*2*3*7*2*2*2 = 2
7 *3*5*3*7 mało
n=9 2
18 9! = 2*3*2 *2*5*2 *3*7*2 *2*2*3 *3*3 wystarczające dlaczego

7 dwujek w rozkładzie 9/2=4 9/4=2 9/8=1
obustronnie / 2
7
2
9=2
5* 2
4 < 3*3*3*3 *3*5*7 z czego 2
4<3
4 i 2
4 < 3*5*7
teraz dla większych jak 1000
n
10
3n<n! 10 = 2*5
(2*5){3n}<n!
2
3n*5
3n<n!
dobrze kombinuję

?