geo
RS:

Punkty A = (2,0) i B = (4,2) leżą na okręgu o równaniu (x−1)
2+(y−3)
2 =10 . Wyznacz na tym
okręgu taki punkt C , aby trójkąt ABC był trójkątem równoramiennym o podstawie AB C to będzie
środek tego okręgu ?
9 sty 19:07
MQ: Masz napisane: na okręgu.
9 sty 19:09
RS:

?
9 sty 19:12
MQ: Otóż to!
9 sty 19:12
RS:
AC=BC ale jakie współrzędne będzie miał punkt C ?
9 sty 19:16
MQ: Symetralna odcinka AB przecina okrąg w punktach C1 i C2 −−− bo dostaniesz dwa takie punkty.
9 sty 19:18
RS:
Dzięki.
9 sty 19:23