ktj
Hugo: f(x)=(12)x
g(x)=|x|+1
wspólna część
są dwa rozwinięcia
np. 12x = x +1
i jak to dodac :c
9 sty 18:50
Hugo: ktos wie?
9 sty 18:59
Hugo: ktos wie?
9 sty 18:59
RS:
9 sty 19:01
Hugo: ale jak to policzyc :c
9 sty 21:10
Mila:
Hugo, podaj polecenie, tak, jak masz w książce.
9 sty 21:12
Hugo: wyznacz czesc wspolna obydwu rownan. :c
9 sty 22:22
Janek191:
Może C = ( x; y ) ?
9 sty 22:23
Hugo: podstawiamy g(x) do f(x) tylko jak policzyc 12 x = 2x +1
9 sty 23:14
Hugo: 12x= |x| +1
9 sty 23:16
Hugo: :c?
10 sty 09:53
Mila:
Odczytaj z wykresu i sprawdź .
10 sty 14:58
J: Nie patrząc na wykresy widać "na oko", że równanie jest spełnione dla x=0 v x=−1
10 sty 15:25