Trapez prostokątny, w którym krótsza podstawa ma długość b=8
xxxx: Trapez prostokątny, w którym krótsza podstawa ma długość b=8, ramię pochyłe c=10 oraz kąt ostry
α=60* obracamy dookoła dłuższej podstawy. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej bryły.
9 sty 15:55
Eta:

r
w=r
st= 5
√3 , h
w= 8, h
st= 5 , l
st= 10
Powstałą bryłą jest walec z doklejonym stożkiem na podstawie walca
V(br)= V(w)+V(st)=........
P
C(br)= P
B( stożka)+ P
b(walca) +P
p(walca)=.....
Podstaw dane do odpowiednich wzorów i działaj ...
9 sty 16:40