wektor
zadanie: Podaj przyklad przeksztalcenia afinicznego spelniajacego wszystkie podane warunki
a) obraz wesora e1 (poczatek i koniec) lezy na prostej x+y−3=0
b) obraz wesora e2 lezy na prostej 2x−3y+4=0
w jaki sposob zrobic a)?
9 sty 00:04
zadanie: ?
9 sty 00:16
wredulus_pospolitus:
pytania kontrolne ... czy wiesz co to jest wersor e
1, a co to jest wersor e
2 
czy potrafisz narysować proste: x+y−3=0 oraz 2x−3y+4=0
9 sty 00:18
zadanie: e1=[1, 0]
e2=[0, 1]
umiem narysowac te proste
na poczatku mi sie wydawalo. ze wspolrzedne tego punktu bada takie
x'= myslalem, ze tutaj trzeba podstawic za x i y te wspolrzedne wersora e1
y'=
9 sty 00:24
wredulus_pospolitus:
punkty x
1', y
1' (początku wersora) oraz x
2',y
2' (końca wersora) możesz sobie de facto
oznaczyć 'dowolnie' na podanej prostej
musisz po prostu podać przekształcenie ... że z punktu (0,0) ląduję na wybranym przez Ciebie
punkcie na prostej (np. (0,3)) ... a punkt (0,1) wtedy przejdzie na ... jaki punkt
9 sty 00:28
zadanie: nie rozumiem
9 sty 00:36
zadanie: moglbym prosic o wytlumacznie?
9 sty 00:41
zadanie: ?
9 sty 00:54
9 sty 09:54
zadanie: moglbym prosic o wytlumaczenie po kolei od poczatku?
9 sty 18:06
zadanie: ?
9 sty 19:31
zadanie: ?
9 sty 21:38
Mila:
Poszukaj w starych zadaniach o przekształceniach, tam było zadanie podobne, tylko była prosta
pionowa.
9 sty 22:20
Mila:
Zrobione?
10 sty 18:57
zadanie: zrobie ale pozniej bo teraz robie inne
10 sty 19:17