Funkcja kwadratowa
lawenderrr: Do wykresu funkcji kwadratowej należą punkty A=(0;1), B=(2;9) oraz wiadomo, że funkcja ma jedno
miejsce zerowe. Oblicz a, b i c.
8 sty 22:19
Eisengard: y=ax2 +bx + c
podstawiam punkt A: 1=c
podstawiam punkt B: 9=4a + 2b
i jedno miejsce zerowe czyli Δ=0
b2+4ac = 0
Uklad do rozwiazania:
0=b2 −4a
9=4a + 2b
8 sty 22:31
Eisengard: powinno być przy Δ=b
2 −4ac, pomyłka, ale układ do rozwiazania się nie zmienia
8 sty 22:33
lawenderrr: a jeżeli nie miała jeszcze równań kwadratowych?
8 sty 22:54
5-latek: Pinokio jak klamal to mu sie wydluzal nos .
Zobacz u siebie

Ty oczekujesz gotowca . Tak ?
8 sty 23:00