Rozwiąż równanie : tgx=sinx
aS :): Rozwiąż równanie :
tgx=sinx
Zrobiłem coś takiego
sinx=0
x=kπ
a to drugie nie wiem jak

kminiłem chociaż troszkę dobrze ?
8 sty 21:55
Piotr 10: Wpierw to dziedzina.
8 sty 21:56
Ajtek:
| | cosx | |
Zauważ że: 1= |
|  . |
| | cosx | |
8 sty 21:57
Piotr 10: D: x≠kπ
8 sty 21:57
Eta:
ze względu na tangens : cosx≠0
| 1 | |
| =1 cosx=1 ⇒ x=........ |
| cosx | |
8 sty 21:57
8 sty 21:58
Eta:
Piotr ...tylko na maturze tak nie napisz

8 sty 21:59
Piotr 10: Z funkcją cotangens pomyliło mi się,
Eta wiem
8 sty 22:00
aS :): Eta x=2kπ?
8 sty 22:02
Eta: ok
8 sty 22:09
aS :): dziękuję
8 sty 22:11