f wykł
dżasta : sprawdź czy liczba 5 * 256 − 3* 255 + 7 * 2 54 jest podzielna przez 3
8 sty 21:49
Ajtek:
Wyciągnij 254 przed nawias.
8 sty 21:50
5-latek: 254 przed nawias i dzialasz
8 sty 21:51
5-latek: Witam
Ajtek
8 sty 21:52
Ajtek:
Cześć
5−latek 
.
Klikasz rysuję i działasz. Z niecierpliwością czekam na Twoje rysunki

.
8 sty 21:53
dżasta : nie wiem jak to wyciągnąć

co zrobić z tymi cyframi wtedy zrobić..
8 sty 21:53
Ajtek:
....=2
54(5*2
2−3*2+7)=.... jedziesz

.
Tak samo jak tutaj, no prawie
230869
8 sty 21:55
5-latek: Ajtek naprawde sie staram

Ale wychodzi jak zawsze . tak samo jak naszemu rzadowi . Poprzednim zreszta tez
8 sty 21:59
Ajtek:
Różnica jest jedna, Tobie się w końcu uda

8 sty 22:00
dżasta : myslałam, ze nie można sb w ten sposób działać, wyszło 2 54 (21) co teraz?
8 sty 22:01
Ajtek:
A liczbę 21 mogę zapisać jako a*b, prawda
8 sty 22:02
dżasta : 3*7 i co to daje?
8 sty 22:03
Ajtek:
Masz liczbę postaci:
254*3*7
A o co pytali w poleceniu?
8 sty 22:03
dżasta : i rozumiem, że to oznacza że dzieli się przez 3?
8 sty 22:04
Ajtek:

, swoją drogą dzieli się też przez 21 i przez 42, i przesz 84..... ale to już inna
sprawa.
8 sty 22:06
dżasta : no gdyby z przodu nie było tej 2
54 to bym nie pytała
8 sty 22:07
dżasta : ale dzięki, dzięki
8 sty 22:08
Ajtek:
Włącz myślenie, tylko tyle

.
8 sty 22:08
dżasta : no tak jak się coś mnoży przez 21 to i wynik dzieli się przez 3
8 sty 22:11
Ajtek:
Też

.
8 sty 22:11
dżasta : a mam takie zad: ile razy liczba 3
50 jest większa od liczby 9
24
9
24 = (3
24 * 3
24) 3
48
3
50 > 3
48 ile razy?
8 sty 22:19
Ajtek:
Pomyśl

.
8 sty 22:20
dżasta : 6?
8 sty 22:21
Ajtek:
Gdzie 6

Nie strzelaj, pomyśl.
To samo ile razy liczba 2
4 jest większa niż 2
2
8 sty 22:21
dżasta : 9
8 sty 22:23
Ajtek:

.
8 sty 22:23
dżasta : oks, dzieki
8 sty 22:24
Ajtek:
Powodzenia. Myślenie nie boli, pamiętaj o tym
8 sty 22:24
dżasta : będę. a jak wyznaczyć asymptotę poziomą z f(x) = (1/4)
x−2 +3 ?

bez rysowania?
8 sty 22:29
Ajtek:
Masz funkcję postaci podstawową y=0,25
x przesuniętą o wektor.
1. Jaki to wektor

2. Jaka jest asymptota pozioma funkcji wykładniczej postaci y=a
x dla a>0 i a≠1
8 sty 22:57