trojkat w ktorym stosunek dlugosci bokow jest rowny 2:3:4 jest:
ola: trojkat w ktorym stosunek dlugosci bokow jest rowny 2:3:4 jest:
19 paź 19:19
M:
5 maj 12:12
Podstawy Geometrii:
Pewnie chodziło o stosunek kątów
2x+3x+4x=180o
9x=180o
x=20o
trójkat te4n ma kąty
2*20o=40o
3*20o=60o
4*20o=80o
5 maj 12:18
:
trójkąt w którym stosunek długości boków jest równy 2:3:4 jest: trójkątem rozwartokątnym
6 maj 11:04
Podstawy Geometrii:
Nie pomyślałem o tym .No nic
6 maj 12:21
Jaś:
bo 22 + 32 < 42
6 maj 12:43